sejenak menyelami isi alam

By: fa ril

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  [1]  2  >  >>]    [Archive]
Wednesday, 7-Nov-2007 09:18 Email | Share | | Bookmark
Reunion

cikgu rohana ajar add math.. TERUSSSSS................
cikgu Zaitoon, my homeroom (K1) n biologi teacher
cikgu zainab-kimia.
View all 4 photos...
ni gambar reunion budak2 sekolah menengah (form 4-5) aku.
aku tak dapat hadir sbb ada hal yg lebih awal dijanjikan..
(sebenarnya aku tak dapat enzim untuk bawak aku kesana. none of my close friend attend gathering tuh. even worst not single person from my class yg attend... kekekeke )

apapun aku tergerak nak tulis and post gambar ni setelah aku ternampak gambar cikgu yang paling aku ingat terselit diantara cikgu2 yang hadir. sedihnyer raser... mesti dia tercari2 anak2 murid dia yg pernah dia ajar dulu... nyesal plak tak pergi...
gambar first cikgu rohana. ajar addmath...
[/img]
gambar ni aku cilok dari Fp n forum mrsmpc9697


Wednesday, 9-May-2007 04:13 Email | Share | | Bookmark
BEBUDAK JKAS UKM BATCH MASUK 99

isi perot.aku-fariz-leman-hana-ina
leman-izzi-hana-ina-aku
aku-fariz-izzi
View all 10 photos...
Ni entry citer pasal kawan-kawan yg aku hampir lupa aku pernah ada, bebudak fac aku kat UKM. bole? Aku harap none of them akan baca entry ni sbb aku sebenarnya macam lama sangat tak jumpa/rapat since my 2nd year. kecoli budak KIY, budak2 lain aku tak kenal/ingat nama sgt. muka mmg aku kenal. so entry ini di buat sbb 28 April arituh derang wat mini gathering dan aku di jemput sama.

Tajuk kat atas tu patutnya batch 99-02 (masuk 99 grad 2002) tapi di sebabkan aku bengap sket, so aku extend 2 thn. record among others aku rasa. aku sorang jer grad 5 tahun hehehehe

so kisahnya ader la sorang budak ni nama dia fariz sapian (yg ni aku ingat sbb dulu baik jugak la walapon tak rapat.) aku terjumpa dia masa aku lunch kat IPOH. then kami jumpa lagik kat Persidangan Dewan Negeri Perak. so dia jer budak fac aku yg aku kontek lepas grad.

then dia ni mmg bersemangat sikit bab nak wat reunion. dia setup yahoo groups kompolkan sema org. aku jd silent member jer. segan nak bersoal jawab. aku br keje, derang dah maju. ada yg dah ada Ir.

so dia setup gathering 5-6 Mei lepas. sbg permulaan dia wat mini gath. kat mines 28 April. dia msg aku sekali aku seperti besa reply insyaAllah jer. padahal malas nak pegi. sbb nya aku seperti dapat rasakan aura yg aku akan jadik alien nanti.. hehehe ''
''

tapi si fariz ni asyik Call dan SMS aku beberapa kali untuk confirmation. so dsbbkan aku nak tido malam (aku akan rasa sangat bersalah kalao hancurkan harapan org innocent dengan tujuan suci-kalo tak 2-3 hari aku akan rasa bersalah jer.), so aku pon pergi gak la dengan 1001 skrip persediaan kalo org tny aku pasal keje @ grad bile @ eh.. nape dulu tak perasan pon kat fac @ anak dah berape... hehehehe...

janji kol 3 so aku gi 2.30 sambil pusing2. mines. lama gila tak jalan2 mines. aku tak jumpe pon sesape yg aku kenal. sampai kol 3 aku msj la si fariz, reropenye dia pon jauh lg. seems like i'm the one yg bersonggoh songgoh. hehehe..

so lepas tu datang la yg lain2. sikit jer dalam 6 orang jer 7 campur aku. so aku rasa nasib baik sgt sbb yg dtg tuh 4 aku kenal. 1 aku tau matchkan muka dgn nama, 1 lg aku tau muka jer nama pun aku tatau.. masa nak sembang guna 'kau-aku' jer la. sampai la main boling baru aku tau nama aper. hehehehe... teruk kan? tapi aku cover baik punyer macam kenal jer... so di sbbkan yg aku kenal ramai gak ,so ok la. (sorang team khemah ukur/grup lab aku-nasoha , sorang budak KIY-leman, sorang budak Matriks aku-izzi, dan si fariz). yang aku bole matchkan muka dgn nama Wan hanna mellini bini si Izzi.,aku ngat sbb dulu aku konpius muka dia dgn sorang lagi budak (nama jai kot). then sorang lagi muka pun aku tak cam sangat sbb masa student dulu sema org dressing kampung. dah keje ni muka sema macam model

kitorang takde la sembang lebeh2. main boling jer. sambil pikirkan aper nk buat kat PD next week. then bersurai tu jer...

note: trip PD derang 5-6 aku tak ikot. asalnya kakak aku kata nk g Tioman, tapi tak jadi. aku plak kene outstesen ke penang, so aku ada gud reason utk tak join the reunion. hehehe sekali lagi aku harap jangan la der sesaper bace entry ni esp si fariz..

gamba ni aku copy dari yahoo group.


Tuesday, 26-Dec-2006 06:58 Email | Share | | Bookmark
PD 23-24 december 2006

masuk bilik
poll yg bakal di serang
bad hair day
View all 33 photos...
Weekend lepas sempena cuti XMAS aku ngan few of family members pegi bercoti ke PD. Well aku tak minat sangat PD but since this is a F.O.C holiday (except for my petrol and toll) so why not?

Ceritanya bukan la nak pegi cuti tapi abg ipar aku ader reunion bebudak Utm skudai dia (aku tatau asrama ker fac tapi aku ader ternampak AJ ’93 smthg to do with batch masuk ke UTM tahun 1993(1993?- err.. masa nih aku baru form 1 blom ader impian masuk U pun…). So since kakak aku tak balik kg why not bring the whole family together. But yang can make it Cuma mak, aku, noni, Fahmi dan Fatin. Di samping tuh kakak aku bawak family pengasuh anak dia.

So this part of PD adalah tempat yg aku pegi dgn member KIY aku bulan 9 arituh. Cuma different place kali ni kat casa rachado hapentah. Berangan omputih tapi tempat ala kadar jer.

Apartment 2 bilik yg ok la kalo bawak segerombolan pengikut. Nasib baik ader swimming pool pasal as I said before, setelah mengnyelam di Perhentian, west coast dah macam tong sampah je r jika dicompare qualiti air. Bukan menghina tapi mmg banyak bendasing dlm air yg aku rasa bacaan tahap kebersihan 100-200 (note: air paip kat umah kita bacaan 5 kot kalo tak silap aku. Unit aku lupa pasal lama gell tinggal lab test utk kejuruteraan alam sekitar)

So aktivitinya: aku ngan adik2 aku keje amik gamba jer n siangnya mandi kolam jer la. Aku nih malas la bila nampak air nih. Sbb mmg akan hilang akalnyer… seronok dpt berenang. Tapi yg sebenarnya aku suka terjun and adik aku dapat record aku terjun dengan gaya tak berpingat kalo gi Doha tapi aku sure markah aku tinggi dari perserta Kuwait. Huhuhu… dia tadak lifeguard so aku berani terjun2 and kebetulan gerombolan kami dah penuh setengah kolam. Hehehehe…

one thing yang aku puas dapat buat is naik 'pisang' yang di tarik bot tuh. apentah org panggil aku tatau. tapi yg naik reramai tuh. dah lama aku nak naik. arituh ngan member aku derang ader yg takleh brenang so kitorang tak naik la. kali nih my family members gifterd dalam bab berenang so naik la reramai. bez sangat esp. time dia terbalikkan tengah laut. takut jaws jer dtg. hehehehe
sakit gak rasa terhempas.

Masa on dway balik Shah Alam sempat lagik kakak aku singgah Nilai 3. aku tempat tuh allergic sket. Sebabnya PANAS. Kalo ader ekon maybe aku pergi dgn gembiranya. Aku nih kalo jalan lebih sepuluh langkah jer mula la peluh nak kuar satu baldi. Lagi satu aku rasa tak murah mana pun kalo dibandingkan dengan kualiti barang. Kalo banding barang yang sama kat tempat lain maybe murah la. Tapi aku tatau aper yg derang tengok… ‘everything seem so dull’ (di quote dari majalah gila-gila akhir 80an atau awal 90an-3 dara pingitan). Tak bez… tapi yang peliknya berdoyon umat malaysia kat situ. Aku dapat dengar ‘segala bagai’ (di quote dari lirik lagu Hazami) dialek. Aku impress mat saleh pon ramai (tapi aku rasa derang terpaksa turun pasal bas derang bawak g sana n derang sure rasa kena tipu ngan travel agency sbb bawak kat tempat tak bezz).

Lepas habis 3 angka gak la, kitorang blah.


Friday, 17-Nov-2006 02:41 Email | Share | | Bookmark
RAYA 2006: mini reunion budak-budak SKAP UPSR 1992

kat umah aku
fezal
azizan
View all 24 photos...
Entry nih aku malas nak masuk sebenarnya.
ekceli aku malas nak kecikkan gamba, upload.. leceh.
tapi disebabkan aku send kat member asyik reject je.. boring la plak so aku masukkan jer la.

nih gamba aku ngan bebudak Sekolah Kebangsaan Alor Pongsu heheh... bebudak kg aku la ni.
sebelum raya 2 thn lepas ada yang aku tak penah jumpa since October 1992.
Rumah bukan jauh pun cume derang dok asrama since form one (aku kat kg je.. ) so takdak la peluang nk hang out sesama.

ada yg satu U ngan aku tapi jumpa setahun sekali ja kot.
Port 1st: umah JU
2nd: Umah Rosliza
3rd: Umah Siti
4th: Umah aku
5th: Umah Faizal/Faizul
6th: Umah Azizan

so ni gamba yang masih bujang lagik. (ader sorang ja yg kawen kat gamba2 ni).

yang ader raya tahun ni (ikut turutan abjad):

1. Azizan
2. Faril
3. Faizal
4. Faizul (n wife)
5. Junaidah (n adik)
6. Siti Hadijah

yang kami p tapi tak amik gamba:

1. Rosliza (segan la nak over, laki dia dok jeling ja )

yang besa ader tapi tadak:

1. Amran (balik raya umah bini kat terengganu-jauh wooooo)




Friday, 17-Nov-2006 02:41 Email | Share | | Bookmark
Raya mini reunion budak-budak SKAP UPSR 1992



[<<  <  [1]  2  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net